Feed aggregator

Centru de zi pentru vârstnicii din Alba Iulia cu ajutorul fondurilor europene

fonduri-structurale.ro - 7 hours 28 min ago
Contractul de finanțare nerambursabilă a proiectului „Extindere, reabilitare și modernizare infrastructură serviciul social - Centrul de zi pentru vârstnici Alba Iulia”, a fost semnat la sediul ADR Centru. Peste 2 milioane de lei se vor investi pentru creșterea și...

Peste 1200 de apartamente din Alba Iulia primesc fonduri nerambursabile pentru izolare termică

fonduri-structurale.ro - 7 hours 28 min ago
Două noi contracte de finanțare nerambursabilă, semnate la sediul ADR Centru, asigură fondurile necesare reabilitării termice și reducerii consumului energetic pentru 13 dintre cele mai mari blocuri din municipiul Alba Iulia. Contractele au o valoare totală de peste 40 milioane lei. Fondurile...

Lansarea campaniei de evenimente publice „România - 15 ani în NATO. 70 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice”

edu.ro - Fri, 22/03/2019 - 16:42
22 Mar 2019

„Este o mare bucurie pentru mine, ca participant la eforturile de modernizare a României, să fiu prezentă astăzi la evenimentul de lansare a campaniei România în NATO - 15 ani. 70 ani de la înființarea NATO - #WeAreNATO. Specialiștii celor trei ministere partenere în susținerea campaniei #WeAreNATO, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației Naționale, au conceput un plan comun, cu soluții ingenioase, pentru a atrage categorii largi de studenți în activitatea de cercetare în specializări precum relații internaționale, științe politice, studii de securitate, științe inginerești, medicină și farmacie) sau în zona de creație (grafică și redactare de produse publicistice).”

Declarația a fost susținută de ministrul Educației Naționale, care a participat astăzi, 22 martie 2019, la evenimentului “România în NATO – 15 ani. 70 de ani de la înființarea NATO.

Astfel, în cadrul activităților din campania #WeAreNATO, studenții vor avea posibilitatea de a dezbate, de a conștientiza importanța domeniului apărării și siguranței naționale și de a spori prestigiul universităților pe care le reprezintă, prin participarea la cele șase concursuri tematice: grafică, lucrări licență și disertație pe teme de relații internaționale și siguranță națională, produse jurnalistice și de comunicare, lucrări tehnice cu relevanță militară, lucrări din domeniul medico-farmaceutic cu relevanță și impact pentru domeniul militar sau la concursul pentru realizarea unei broșuri informative pe tema „România în NATO - 15 ani”.

De altfel, în anul 2018, un număr mare de instituții de învățământ superior din România au găzduit, pe parcursul a mai bine de nouă luni, specialiști reputați, militari și civili, din NATO sau structuri ale MAE și MApN, expoziții de tehnică, în cadrul ciclului de conferințe din campania #WeAreNATO. Astfel, problematica securității euroatlantice a căpătat o dimensiune nouă, depășind sfera cazărmilor, a seminariilor sau a simpozioanelor specialiștilor militari.

Mulțumită campaniei #WeAreNATO, aceasta a devenit un forum de dezbatere organizat în cele mai dinamice spații, universitățile din România oferind cadrul schimbului de idei, de viziuni, de opinii, pentru studenții la istorie, științe politice, relații internaționale, studii de securitate, comunicare și nu numai.

Campania #WeAreNATO se organizează în mai multe țări aliate și își propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianței de a proteja populația și teritoriul aliat și se va concentra, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informații despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite și de o componentă adaptată mediului virtual.

În România, campania este organizată de Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Menționăm că ministrul Ecaterina Andronescu a participat și la ceremonia de înălțare a drapelului Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, în fața sediului Palatului Parlamentului din București, eveniment care a avut loc concomitant cu înalţarea drapelului de stat al României în faţa sediului Alianței, în urmă cu 15 ani.

Etichete: comunicate de presăCategorie: Comunicate de presă

19 aprilie: termen-limită pentru depunerea cererilor în programul „Euro 200”

edu.ro - Fri, 22/03/2019 - 12:27
22 Mar 2019

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se desfășoară şi în anul în curs. Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv.

Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei).

Afișarea pe site-ul euro200.edu.ro a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun și se evaluează contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul-limită pentru afișarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe pagina web menționată anterior.

Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se face în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.

Reamintim că programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C. În cei 15 ani de aplicare a programului „Euro 200”, au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 300.000 de elevi şi studenţi.

BIROUL DE COMUNICARE

Etichete: comunicate de presăEuro 200Categorie: Comunicate de presă

AM POC: Ghidul privind Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice - Secțiunea e-guvernare - evenimente de viață a fost modificat

fonduri-structurale.ro - Fri, 22/03/2019 - 00:00
AM POC din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunţat modificarea ghidului Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.1 – Consolidarea şi...

AM POC: Ghidul privind Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate e‐guvernării și Open Data a fost modificat

fonduri-structurale.ro - Fri, 22/03/2019 - 00:00
AM POC din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale au anunţat modificarea ghidului Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.1 – Consolidarea şi...

Horizon Impact Award - Premii în valoare de 50.000€ destinate proiectelor cu un impact social pozitiv în domeniul cercetării și inovării!

fonduri-structurale.ro - Fri, 22/03/2019 - 00:00
Comisia Europeană a anunțat lansarea inițiativei „Horizon Impact Award”, ce urmărește promovarea și recompensarea proiectelor ale căror rezultate au avut un puternic impact social în cercetare și inovare. Cadru descriptiv și scop: Acest premiu este inițiativa...

Al treilea proiect de eficientizare energetică a locuințelor la Gheorgheni

fonduri-structurale.ro - Fri, 22/03/2019 - 00:00
În municipiul Gheorgheni peste 5000 de oameni vor beneficia de locuințe mai bine protejate și vor plati mult mai puțin pentru costurile curente de întreținere, ca urmare a reabilitării termice a încă unui lot de blocuri din oraș. Cel de-al treilea proiect finanțat prin...

Fondurile REGIO vor asigura eficientizarea energetică la Școala Generală din Teiuș

fonduri-structurale.ro - Fri, 22/03/2019 - 00:00
Un nou proiect REGIO va duce la îmbunătățirea condițiilor de studiu și la reducerea consumurilor de energie primară la Liceul Teoretic din orașul Teius, respectiv la cele două corpuri de clădire ale Școlii generale cu clasele I-VIII de pe str. Decebal, nr. 49. Marți, la sediul ADR...

Zece noi blocuri de locuințe reabilitate termic prin POR 2014-2020 la Timișoara

fonduri-structurale.ro - Fri, 22/03/2019 - 00:00
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Municipiului Timișoara au semnat marți, 19 martie 2019, contractele de finanțare pentru trei noi proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice în sectorul rezidențial. Sunt proiecte în valoare totală...

S-au adus modificări normelor de achiziții publice

fonduri-structurale.ro - Fri, 22/03/2019 - 00:00
Începând cu data de 15 martie 2019, a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență nr. 16 din 12 martie 2019, pentru modificarea art. 5 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 98/2017 privind funcția de control ex ante al procesului de atribuire a...

2021 – 2027: Acord provizoriu privind Orizont Europa, viitorul program care va finanța cercetarea și companiile inovatoare

fonduri-structurale.ro - Thu, 21/03/2019 - 00:00
Instituțiile UE au ajuns la un acord politic parțial cu privire la programul Orizont Europa, sub rezerva aprobării oficiale de către Parlamentul European și Consiliu. Programul Orizont Europa, propus de Comisie în iunie 2018 ca parte a bugetului UE pe termen lung pentru perioada...

Fonduri de 2 miliarde de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor avansate și a IMM-urilor inovatoare

fonduri-structurale.ro - Thu, 21/03/2019 - 00:00
Comisia Juncker instituie un Consiliu european pentru inovare (CEI), a cărui misiune este să transforme descoperirile științifice ale Europei în întreprinderi care au capacitatea de a se dezvolta mai rapid. Aflat în prezent în faza-pilot, Consiliul european pentru inovare...

Fonduri europene destinate Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu

fonduri-structurale.ro - Thu, 21/03/2019 - 00:00
Marți, 19 martie 2019, peste 6 milioane de euro fonduri nerambursabile au fost alocate Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe și Tehnologie din Târgu Mureş, pentru reabilitarea și modernizarea clădirii principale, urmând astfel a fi îmbunătățite condițiile...

POIM: Ghidul pentru creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității, publicat spre consultare publică

fonduri-structurale.ro - Thu, 21/03/2019 - 00:00
Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a publicat în consultare proiectul Ghidului Solicitantului aferent acțiunii Implementarea planurilor de management / seturilor de măsuri de conservare/ planurilor...

MFE a publicat spre consultare publică versiunea revizuită a ghidului pentru reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuințelor din cadrul POIM

fonduri-structurale.ro - Thu, 21/03/2019 - 00:00
Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, a publicat marți în consultare versiunea revizuită a Ghidului solicitantului pentru Obiectivul Specific 6.3. „Reducerea consumului mediu de...

AM POCU: Lista finală a proiectelor aprobate pentru programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive/de etnie romă/din mediul rural

fonduri-structurale.ro - Thu, 21/03/2019 - 00:00
AM POCU a publicat miercuri, 20 martie 2019, lista finală a cererilor de finanțare aprobate pentru apelul de proiecte POCU/485/3/14/ Operațiunea compozită 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5 și 3.6 ,,Scheme naționale - programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive, persoane de...

Rata de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală a crescut cu 36,2%

fonduri-structurale.ro - Wed, 20/03/2019 - 00:00
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat marți prin intermediul unui comunicat de presă faptul că există o creștere a ratei de absorbție a fondurilor europene în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale de până la 36,2%, față de anul...

Îmbunătățirea infrastructurii medicale din Câmpina prin Programul Operațional Regional

fonduri-structurale.ro - Wed, 20/03/2019 - 00:00
A fost semnat un nou contract de finanțare pentru „Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal Câmpina”, prin care se vor realiza investiții în valoare totală de 26.528.353,25 lei. Proiectul este finanțat din Programul Operațional Regional 2014 –...

TEAM-UP: Proiectul guvernamental adresat copiilor instituționalizați a fost semnat!

fonduri-structurale.ro - Wed, 20/03/2019 - 00:00
Marți, 19 martie 2019, a avut loc ceremonia de semnare în vederea implementării proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în cadrul căreia prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit informații cu privire la beneficiarii...
Syndicate content