Feed aggregator

96,62%: rata de participare la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2017

edu.ro - 2 hours 55 min ago
26 Iun 2017

Luni, 26 iunie, s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, proba de Limba şi literatura română - E)a).

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, rata de participare a fost de 96,62% (96,12%, în prima sesiune din 2016). Mai exact, dintre cei 124.425 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 120.220 de candidaţi. Au absentat 4.150 de candidaţi, iar 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

Examenul continuă marţi, 27 iunie, cu proba la Limba şi literatura maternă - E)b). Miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c), în timp ce ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), este programată vineri, 30 iunie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

BIROUL DE COMUNICARE

Etichete: comunicate de presăCategorie: Comunicate de presă

Rezultatele înregistrate de absolvenţii clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Naţională 2017 (rezultate înainte de contestaţii)

edu.ro - 5 hours 35 min ago
26 Iun 2017

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2017. Situaţia statistică generală relevă că 108.252 de candidaţi (76,9%) au obţinut medii peste 5, rezultate superioare cu aproximativ două procente celor de anul trecut (75%). Dintre aceștia, 467 de candidați au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu față de 2016 (241). 32.460 de candidați (23,1%%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

Rata de participare a fost de 97,1%: 140.712 candidaţi prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi. Șase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

La proba de Limba şi literatură română, 121.227 de candidaţi au primit note peste 5 (85,9%, rată superioară cu peste 3% celei din anul trecut). Dintre aceștia, 1.719 candidaţi au fost notați cu 10. La Matematică, 92.799 de candidaţi au avut note peste 5 (65,9%), dintre care 4.350 de candidați au primit nota 10.

Distribuţia pe judeţe a mediilor peste 5 în partea superioară (85%+) arată astfel: Brăila (92,4%), Cluj (90%), Municipiul Bucureşti (89,3%), Prahova (87,6%) şi Galaţi (85,5%). Rate scăzute de medii peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,2%), Teleorman (63,5%), Mehedinţi (68%) şi Caraş Severin (69,6%).

Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, pe tronsonul orar 16:00 - 20:00, iar rezultatele finale vor fi afişateîn data de 30 iunie.

Detalii suplimentare legate de rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională 2017 (înainte de contestaţii), inclusiv un istoric al rezultatelor din ultimii 4 ani, pot fi consultate în dosarul de presă ataşat.

BIROUL DE COMUNICARE

Etichete: comunicate de presărezultate evaluare naționalăEN VIIICategorie: Comunicate de presăfisiere:  dosar presă rezultate EN VIII 2017 (înainte de contestații)

Calendarul actualizat al lansărilor de apeluri de proiecte în cadrul POPAM!

fonduri-structurale.ro - 22 hours 9 min ago
AM POPAM a publicat vineri, 23 iunie 2017, calendarul actualizat al lansărilor de apeluri de proiecte pentru 2017 pe programul pe care îl gestionează. Pentru a consulta calendarul, click aici. Sursa: AM POPAM

Programul România-Ungaria: Ghidul pentru al treilea apel deschis, pentru proiecte normale, lansat în a doua rundă de consultare!

fonduri-structurale.ro - 22 hours 9 min ago
Autoritatea de Management pentru Programul Interreg V-A România – Ungaria a lansat într-o nouă rundă de consultare publică pe 23 iunie 2017, Ghidul solicitantului aferent celui de-al treilea Apel deschis, pentru propuneri de proiecte normale din cadrul Programului...

POCU: Încep solicitările de clarificări pentru apelul România Start Up Plus!

fonduri-structurale.ro - 22 hours 9 min ago
AM POCU informează solicitanții că, începând cu data de 26 iunie 2017, vor primi prin sistemul informatic mySMIS 2014+ solicitări de clarificări de la comisia de evaluare a proiectelor depuse în cadrul apelului de proiecte POCU/82/3/7 ”Creşterea ocupării prin...

213 proiecte depuse pe apelurile 4.1 și 4.2 din cadrul POCU adresate comunităților marginalizate!

fonduri-structurale.ro - 22 hours 9 min ago
AM POCU a publicat numărul proiectelor depuse pe apelurile pe obiectivele specifice 4.1 și 4.2 închise vineri, 23 iunie 2017. Astfel, conform informațiilor oficiale, au fost depuse: 137 de proiecte pe apelul POCU/138/4/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate în...

Palatul Prefecturii din Călărași va fi reabilitat cu fonduri europene

fonduri-structurale.ro - 22 hours 9 min ago
Clădirea Palatului Prefecturii, monument istoric-simbol al Călărașiului, va fi reabilitată cu fonduri REGIO, iar fosta sală de ședințe va deveni amfiteatru pentru studenți. Autoritățile locale caută soluții pentru a salva de la pierzanie una din bijuteriile Bărăganului. Prin asocierea...

Patronatul Național al Viei și Vinului: Scădere alarmantă a absorbției fondurilor europene pentru sectorul vitivinicol

fonduri-structurale.ro - 22 hours 9 min ago
Gradul de absorbției a fondurilor europene în sectorul vitivinicol a scăzut alarmant, la aproximativ 10% în prezent, de la 100% în 2014, a anunțat Patronatul Național al Viei și Vinului. În acest context, dar și din cauza crizei politice, există riscul de afectare...

Povestea iei străbunicii, dusă mai departe cu fonduri europene

fonduri-structurale.ro - 22 hours 9 min ago
Povestea iilor străbunicilor noastre este spusă și dusă mai departe de un atelier de tradiții textile din Alba, realizat cu fonduri europene în urmă cu doi ani și care funcționează într-un fost conac de secol XIX din satul Hăpria, comuna Ciugud. "A fost un proiect pe...

Luni, 26 iunie, încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017

edu.ro - Sun, 25/06/2017 - 12:21
25 Iun 2017

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, încep luni 26 iunie, cu testul de Limba şi literatura română - proba E)a). Marţi, 27 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă - E)b), iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), este programată vineri, 30 iunie. 

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. 

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Prezent la videoconferinţa cu membrii comisiilor judeţene, preşedinţii centrelor de examen şi cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată duminică, 25 iunie, la sediul MEN, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a solicitat asigurarea condițiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte. În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective, dar și apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât şi pentru candidaţi. De asemenea, la nivelul tuturor centrelor de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanentă.

În cadrul videoconferinței s-a pus accent și pe pregătirea elementelor care să confere un cadru corect şi exigent de desfăşurare a examenului şi care, în egală măsură, să ofere elevilor posibilitatea de a-şi pune in valoare cunoştinţele acumulate. 

BIROUL DE COMUNICARE

Etichete: comunicate de presăCategorie: Comunicate de presă

Polonia îi răspunde lui Macron: Dacă o țară primește fonduri europene, nu înseamnă că ea trebuie să se încline voinței Bruxelles-ului

fonduri-structurale.ro - Sat, 24/06/2017 - 23:00
Polonia a reacționat după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a criticat într-un interviu statele est-europene ce nu respectă 'valorile' Uniunii Europene deși aceasta din urmă 'le dă bani', el făcând astfel aluzie la refuzul acestor state de a accepta...

Fonduri europene pentru șapte comune din preajma Pașcaniului și Hîrlăului

fonduri-structurale.ro - Sat, 24/06/2017 - 23:00
Reprezentanții autoritatilor locale din șapte comune din preajma orașelor Pașcani și Hîrlău, ai firmelor private, precum și ai societății civile au participat la lansarea Grupului de Acțiune Locală Siret-Moldova. Echipa de implementare a strategiei de dezvoltare locală a prezentat...

Directorul general al AFIR a participat la campania de informare organizată de către MADR

fonduri-structurale.ro - Fri, 23/06/2017 - 23:00
Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian - Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța. Evenimentele au fost organizate de către...

POR 2014-2020: Fonduri europene pentru DJ 191C din Sălaj

fonduri-structurale.ro - Fri, 23/06/2017 - 23:00
Un nou contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională a fost semnat ieri de doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE). Proiectul va...

UPDATE - POCU: Apelurile pe 4.1/4.2 care se închideau în MySMIS la ora 16.00 au fost prelungite OFICIAL cu două ore!

fonduri-structurale.ro - Thu, 22/06/2017 - 23:00
Ora 15.50: Mai mulți solicitanți de finanțare au semnalat faptul că de aproximativ o oră apar erori la generarea pdf-ului final pentru proiectele care trebuie încărcate până astăzi la ora 16.00 în sistemul MySMIS pe apelurile 4.1/4.2. Update ora 16.04: În MySMIS, ora...

Start-up Nation: MMACA a publicat invitația de transmitere a ofertelor de parteneriat pentru acordarea creditelor punte!

fonduri-structurale.ro - Thu, 22/06/2017 - 23:00
Conform unui comunicat oficial publicat astăzi, în vederea derulării Programul Start–up Nation aprobat ca shemă de minimis prin Ordinul Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat cu nr. 692/06.06.2017,  Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț...

POR: Seminar de informare la București cu privire la obiectivul specific de creștere a gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții

fonduri-structurale.ro - Thu, 22/06/2017 - 23:00
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) organizează, în data de 26 iunie 2017, un seminar de informare REGIO privind Prioritatea de investiții 10.1 - Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de...

CJ Harghita a alocat 100.000 lei pentru finanţarea proiectelor asociaţiilor turistice

fonduri-structurale.ro - Thu, 22/06/2017 - 23:00
Consiliul Judeţean Harghita finanţează cu 100.000 lei proiecte ale asociaţiilor turistice care au ca scop promovarea valorilor naturale locale. Biroul de Presă al CJ Harghita a anunţat că la concursul organizat anual în acest sens au fost înscrise 23 de proiecte ale asociaţiilor...

Reabilitarea Poștei Vechi din Călărași - primul proiect finanțat prin POR în regiunea Sud Muntenia!

fonduri-structurale.ro - Thu, 22/06/2017 - 23:00
Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, împreună cu primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, au semnat primul contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020! Primul proiect de la...

Biserica de lemn din Geogel și Capela ”Inima lui Iisus” din Odorheiu Secuiesc - viitoare obiective turistice

fonduri-structurale.ro - Thu, 22/06/2017 - 23:00
În 21.06.2017, la sediul ADR Centru au fost semnate contracte de finanțare pentru alte două proiecte de reabilitare și restaurare a unor obiective de patrimoniu cultural-istoric. În județele Alba și Harghita, harta obiectivelor de patrimoniu cultural ce se pot vizita se completează...
Syndicate content